2 of 2
2
It is Official… The CL Studio Live is here!!! 
Posted: 11 October 2010 03:00 PM   [ Ignore ]   [ # 16 ]
Avatar
Rank
Joined  2009-12-22
Total Posts:  31
New Member
AlexP - 11 October 2010 02:41 PM

Do you have any antivirus software running while installing CL Studio that might have stopped the installer from properly installing all of the program components?

AlexP

I reinstalled Studio with antivirus soft disabled, but still have “Could not start...” message. I also rebooted machine after uninstall and install step.

 Signature 

MTBrainStorm : Multi touch mind map tool
Bamboo-TUIO : TUIO for Wacom Bamboo (Pen & )Touch tablets

Profile
 
 
Posted: 11 October 2010 03:14 PM   [ Ignore ]   [ # 17 ]
Avatar
RankRankRank
Joined  2008-05-08
Total Posts:  342
Sr. Member
zwisio - 11 October 2010 03:00 PM

AlexP - 11 October 2010 02:41 PM
Do you have any antivirus software running while installing CL Studio that might have stopped the installer from properly installing all of the program components?

AlexP

I reinstalled Studio with antivirus soft disabled, but still have “Could not start...” message. I also rebooted machine after uninstall and install step.

Could you try running CL Studio as Administrator?

 Signature 

Computing is not about computers any more.  It is about living!

Code Laboratories
CL Studio Live - Video like never before
CL Eye Platform SDK

Profile
 
 
Posted: 11 October 2010 03:30 PM   [ Ignore ]   [ # 18 ]
Avatar
Rank
Joined  2009-12-22
Total Posts:  31
New Member
AlexP - 11 October 2010 03:14 PM

zwisio - 11 October 2010 03:00 PM
AlexP - 11 October 2010 02:41 PM
Do you have any antivirus software running while installing CL Studio that might have stopped the installer from properly installing all of the program components?

AlexP

I reinstalled Studio with antivirus soft disabled, but still have “Could not start...” message. I also rebooted machine after uninstall and install step.

Could you try running CL Studio as Administrator?

Still have the same message

 Signature 

MTBrainStorm : Multi touch mind map tool
Bamboo-TUIO : TUIO for Wacom Bamboo (Pen & )Touch tablets

Profile
 
 
Posted: 11 October 2010 06:06 PM   [ Ignore ]   [ # 19 ]
Avatar
RankRank
Joined  2009-03-10
Total Posts:  178
Member
AlexP - 11 October 2010 01:23 PM


grmcom, what are your graphics card spec? The CL Studio requires a discrete GPU that support DX10.1 and SM4.0.
You can also run the CLStudioDiagnosticsUtility to verify your experience index.

AlexP

My graphics card is Nividia Geforce 9600 gt
Specs:

GPU Engine Specs:
CUDA Cores 64
Graphics Clock (MHz) 650 MHz
Processor Clock (MHz) 1625 MHz
Texture Fill Rate (billion/sec) 20.8

Memory Specs:
Memory Clock (MHz) 900 MHz
Standard Memory Config 512 MB
Memory Interface Width 256-bit
Memory Bandwidth (GB/sec) 57.6

Feature Support:
NVIDIA SLI®-ready* 2-Way
GeForce 3D Vision Ready
NVIDIA PureVideo® Technology* HD
NVIDIA PhysX™-ready
NVIDIA CUDA™ Technology
Microsoft DirectX 10
OpenGL 2.1
Bus Support PCI-E 2.0 x16
Certified for Windows Vista

when i run dxdiag it confirms that I have directx 10

 Signature 

Multitouch Music

Profile
 
 
Posted: 11 October 2010 06:26 PM   [ Ignore ]   [ # 20 ]
Avatar
RankRankRank
Joined  2008-05-08
Total Posts:  342
Sr. Member
grmcom - 11 October 2010 06:06 PM

AlexP - 11 October 2010 01:23 PM


grmcom, what are your graphics card spec? The CL Studio requires a discrete GPU that support DX10.1 and SM4.0.
You can also run the CLStudioDiagnosticsUtility to verify your experience index.

AlexP

My graphics card is Nividia Geforce 9600 gt
Specs:

GPU Engine Specs:
CUDA Cores 64
Graphics Clock (MHz) 650 MHz
Processor Clock (MHz) 1625 MHz
Texture Fill Rate (billion/sec) 20.8

Memory Specs:
Memory Clock (MHz) 900 MHz
Standard Memory Config 512 MB
Memory Interface Width 256-bit
Memory Bandwidth (GB/sec) 57.6

Feature Support:
NVIDIA SLI®-ready* 2-Way
GeForce 3D Vision Ready
NVIDIA PureVideo® Technology* HD
NVIDIA PhysX™-ready
NVIDIA CUDA™ Technology
Microsoft DirectX 10
OpenGL 2.1
Bus Support PCI-E 2.0 x16
Certified for Windows Vista

when i run dxdiag it confirms that I have directx 10

grmcom, make sure you have the latest NVIDIA drivers installed as well as DirectX Runtimes (June 2010) found here.
After looking at the code i verified that CL Studio is using DX 10.1 so hopefully the latest drivers support this version of DX.

AlexP

 Signature 

Computing is not about computers any more.  It is about living!

Code Laboratories
CL Studio Live - Video like never before
CL Eye Platform SDK

Profile
 
 
Posted: 11 October 2010 07:19 PM   [ Ignore ]   [ # 21 ]
RankRank
Joined  2010-02-06
Total Posts:  173
Member

Alex… Thanx. I will give this a go as soon as I get home from work.....Ill keep ypu posted and put it throught he motions. As for midi. I got caught up with the install and playing around witht he software that I didnt get a chance to play with midi yet. I do have a Korg PadKontrol, VirusTI, and MicroKontrol. Ill put them through their paces. Im sure we can make a cool reaktor interface..perhaps a sequencer that can tie it all together. Oh and lets not forget Max/Msp and Ableton Live.... the possibilities are limitless......Very exiting stuff. What would be really cool is to have a TUIO to OSC sit in the middle, have your touch screen see the output from StudioLive and also use gesture to manipulate diffrent functions, (gestures to Midi cc) ...... I may need a moment to myself after that one.....rasberry
Screwfunk

 Signature 

Screwfunk
TouchMi inc. - 2 meter Prototype RearDI Bar

Profile
 
 
Posted: 15 March 2011 06:03 AM   [ Ignore ]   [ # 22 ]
Rank
Joined  2010-05-18
Total Posts:  9
New Member

hello, i have this message to “Could not start CL Studio program or some of its components. Please reinstall the software.”.

when i run the diagnostic utility it can´t find vs2010 runtime, and the experience score Dx9SubScore is under 5 (4.9).

how can i improve that result of Dx9SubScore, and why vs2010 runtime is not discovered?
i had already installed the Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86) and 64 bits to.

i’m running windows 7 home premium 64bits with i7 Q720, NVIDIA GeForce GT 320M and 6GB ram

thanks

Profile
 
 
Posted: 24 March 2011 04:31 AM   [ Ignore ]   [ # 23 ]
Rank
Joined  2010-12-26
Total Posts:  21
New Member

i have tried the 2 cam drivers and even multiplexers and will like to actually try your quad, oct or hex pack. now i would like to know, if i purchase this pack, will the drivers handle all the cam blending and harmonious/simultaneous work to ccv say 1.4a or will still need some coding to handle those things. please clarify here for me as i will like to buy before weekend. i am off this weekend so will like to work on some MT.

Profile
 
 
Posted: 18 November 2015 02:36 AM   [ Ignore ]   [ # 24 ]
Rank
Joined  2015-11-17
Total Posts:  1
New Member

house of bath free delivery

 Signature 

house of bath free delivery

Profile
 
 
   
2 of 2
2