4 of 24
4
CCV 1.4.1a Multicamera Preview - Call for Participation
Posted: 26 April 2011 06:46 AM   [ Ignore ]   [ # 46 ]
Avatar
Rank
Joined  2010-10-27
Total Posts:  97
New Member

The system is an core i5 2.4Ghz with 4 gigs of ram.  We will try the settings you suggest (raising the FPS).  Also, yes, I mean the CameraSettings.xml file.

Any word on gpu support? smile

 Signature 

TouchMi Multitouch Bar

Profile
 
 
Posted: 26 April 2011 06:49 AM   [ Ignore ]   [ # 47 ]
Avatar
RankRankRank
Joined  2009-09-20
Total Posts:  263
Sr. Member

GPU support haven’t been added at this release. But it’ll be added soon.

BTW. In video i used “old” c2d processor with 2 gb ram. So - your system is a “monster” comparing with my.

 Signature 

Microsoft Applied Sciences Group Intern

Profile
 
 
Posted: 26 April 2011 10:01 PM   [ Ignore ]   [ # 48 ]
Avatar
RankRank
Joined  2007-05-20
Total Posts:  146
Member

What is your compliant surface ? Plexiglass RP ? Can you share some picture inside machine ? The final picture is very clear and soft.

 Signature 

Vietnam Optimize Interaction
Follow on Youtube !

My Channel Youtube !

Profile
 
 
Posted: 27 April 2011 02:03 AM   [ Ignore ]   [ # 49 ]
Avatar
RankRankRank
Joined  2009-09-20
Total Posts:  263
Sr. Member

It’s a DI with 7d006. Image is not normalized - during these days i’ll share video with normalized image - it’s perfect!

 Signature 

Microsoft Applied Sciences Group Intern

Profile
 
 
Posted: 27 April 2011 11:50 AM   [ Ignore ]   [ # 50 ]
Avatar
RankRankRank
Joined  2010-01-15
Total Posts:  419
Sr. Member

@Anat Brilliant work!  Thanks for sharing this stuff.

I’m going to try to get this setup for testing with my optitrack cams.  Several have asked about source code for this release, do you plan to make it available for us to modify?

Thanks again and keep up the amazing work!

 Signature 

Personal MT Blog
Mesa Mundi Inc. and Online Store

Profile
 
 
Posted: 27 April 2011 12:13 PM   [ Ignore ]   [ # 51 ]
Avatar
RankRankRank
Joined  2009-09-20
Total Posts:  263
Sr. Member

@grimjack2600
These sources will be one of the par of coming next release of next version CCV. They will be avaible after fixing few bugs and adding some improvements. It’ll take about few weeks.

 Signature 

Microsoft Applied Sciences Group Intern

Profile
 
 
Posted: 27 April 2011 03:52 PM   [ Ignore ]   [ # 52 ]
Avatar
RankRankRank
Joined  2010-01-15
Total Posts:  419
Sr. Member

Ah, wonderful. 

Your stitching by calibrating is a wonderful thing.

 Signature 

Personal MT Blog
Mesa Mundi Inc. and Online Store

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 05:09 AM   [ Ignore ]   [ # 53 ]
RankRankRank
Joined  2010-01-28
Total Posts:  332
Sr. Member

Did made à setup on our new table and I must say it works perfect. Next week install 4 cams in the table.

But I have 1 question. Does the fiducials part works? I use the small lib i replaced the trees file but in ccv it doesn’t detect the fiducials . Maybe someone has à answer ?

 Signature 

MARS New Creations
My twitter account
47 inch pure design multitouch
Info & Zo - YouTube

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 05:45 AM   [ Ignore ]   [ # 54 ]
RankRank
Joined  2008-09-25
Total Posts:  162
Member

the CCV is running, but there are no picture, only some white dots (see in the blue circle), and the fps is ok, so I think the cam is running ,but the picture of the cam is not display properly.
?ACT=28&fid=19&aid=7005_FgOpt9KnlpubTRVMJpBV

the cam setting is:

<CAMERASETTINGS>
    <
GENERALSETTINGS>
        <
INTERLEAVE>1</INTERLEAVE>
        <
STITCHEDFRAMEWIDTH>640</STITCHEDFRAMEWIDTH>
        <
STITCHEDFRAMEHEIGHT>480</STITCHEDFRAMEHEIGHT>
        <
CALIBRATIONGRIDWIDTH>4</CALIBRATIONGRIDWIDTH>
        <
CALIBRATIONGRIDHEIGHT>3</CALIBRATIONGRIDHEIGHT>
        <
GPUMODE>0</GPUMODE>
        <
FRAMERATE>60</FRAMERATE>
        <
CAMERAGRIDWIDTH>1</CAMERAGRIDWIDTH>
        <
CAMERAGRIDHEIGHT>1</CAMERAGRIDHEIGHT>
        <
CAMERATYPE>0</CAMERATYPE>
    </
GENERALSETTINGS>
    <
CAMERA>
        <
SETTINGS>
            <
GUID>{A01DAE1C-709E-AE66-72C3-7FB7E3E196EA}</GUID>
            <
WIDTH>640</WIDTH>
            <
HEIGHT>480</HEIGHT>
            <
LEFT>0</LEFT>
            <
TOP>0</TOP>
            <
DEPTH>1</DEPTH>
            <
EXPOSURE>240</EXPOSURE>
            <
GAIN>50</GAIN>
            <
VIDEOMODE>1</VIDEOMODE>
        </
SETTINGS>
        <
POINTARRAY></POINTARRAY>
    </
CAMERA>
</
CAMERASETTINGS>

any way, it’s very strange, any body know how to solve this problem??

Thanks !

Alex

Image Attachments
捕获.PNG
 Signature 

http://www.mt2a.com

Multi-touch Solution and Equipment Supplier!

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 06:03 AM   [ Ignore ]   [ # 55 ]
RankRankRank
Joined  2010-01-28
Total Posts:  332
Sr. Member

Did you set the exposure and gain correct?

 Signature 

MARS New Creations
My twitter account
47 inch pure design multitouch
Info & Zo - YouTube

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 06:15 AM   [ Ignore ]   [ # 56 ]
RankRank
Joined  2008-09-25
Total Posts:  162
Member

Yes, I tried to set exposure to 10 and gain to 90 and try again, the situation is the same. and I bought CL 4 cam pack yet.

 Signature 

http://www.mt2a.com

Multi-touch Solution and Equipment Supplier!

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 06:23 AM   [ Ignore ]   [ # 57 ]
RankRankRank
Joined  2010-01-28
Total Posts:  332
Sr. Member

Put expsore to 511 and gain to 40

 Signature 

MARS New Creations
My twitter account
47 inch pure design multitouch
Info & Zo - YouTube

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 06:26 AM   [ Ignore ]   [ # 58 ]
RankRank
Joined  2008-09-25
Total Posts:  162
Member

Thank you rogiermars for your reply!!

problem solved! the problem is:

<VIDEOMODE>1</VIDEOMODE>

delete this line!!

and New Problem is: I change the setting to 2 cams and then run CCV ,and the CCV crashed! what’s wrong??

see camsettiing:

<CAMERASETTINGS>
    <
GENERALSETTINGS>
        <
INTERLEAVE>1</INTERLEAVE>
        <
STITCHEDFRAMEWIDTH>640</STITCHEDFRAMEWIDTH>
        <
STITCHEDFRAMEHEIGHT>480</STITCHEDFRAMEHEIGHT>
        <
CALIBRATIONGRIDWIDTH>4</CALIBRATIONGRIDWIDTH>
        <
CALIBRATIONGRIDHEIGHT>3</CALIBRATIONGRIDHEIGHT>
        <
GPUMODE>0</GPUMODE>
        <
FRAMERATE>10</FRAMERATE>
        <
CAMERAGRIDWIDTH>2</CAMERAGRIDWIDTH>
        <
CAMERAGRIDHEIGHT>1</CAMERAGRIDHEIGHT>
        <
CAMERATYPE>0</CAMERATYPE>
    </
GENERALSETTINGS>
    <
CAMERA>
        <
SETTINGS>
            <
GUID>{A01DAE1C-709E-AE66-72C3-7FB7E3E196EA}</GUID>
            <
WIDTH>320</WIDTH>
            <
HEIGHT>240</HEIGHT>
            <
LEFT>0</LEFT>
            <
TOP>0</TOP>
            <
DEPTH>1</DEPTH>
            <
EXPOSURE>10</EXPOSURE>
            <
GAIN>90</GAIN>
        </
SETTINGS>
        <
POINTARRAY></POINTARRAY>
    </
CAMERA>

 <
CAMERA>
        <
SETTINGS>
            <
GUID>{E2524558-4AA6-3A54-4EA3-C787FD8EC377}</GUID>
            <
WIDTH>320</WIDTH>
            <
HEIGHT>240</HEIGHT>
            <
LEFT>0</LEFT>
            <
TOP>0</TOP>
            <
DEPTH>1</DEPTH>
            <
EXPOSURE>10</EXPOSURE>
            <
GAIN>90</GAIN>
        </
SETTINGS>
        <
POINTARRAY></POINTARRAY>
    </
CAMERA>
</
CAMERASETTINGS>

 Signature 

http://www.mt2a.com

Multi-touch Solution and Equipment Supplier!

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 06:41 AM   [ Ignore ]   [ # 59 ]
RankRankRank
Joined  2010-01-28
Total Posts:  332
Sr. Member

Stichedframe height iswrong i guess has to ben 240

 Signature 

MARS New Creations
My twitter account
47 inch pure design multitouch
Info & Zo - YouTube

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 06:52 AM   [ Ignore ]   [ # 60 ]
RankRank
Joined  2008-09-25
Total Posts:  162
Member

I changed the height to 240, the problem is same, CCV crashed when I run it! so sad!

the camera is : ps3 eye
setting:

<CAMERASETTINGS>
    <
GENERALSETTINGS>
        <
INTERLEAVE>1</INTERLEAVE>
        <
STITCHEDFRAMEWIDTH>640</STITCHEDFRAMEWIDTH>
        <
STITCHEDFRAMEHEIGHT>240</STITCHEDFRAMEHEIGHT>
        <
CALIBRATIONGRIDWIDTH>4</CALIBRATIONGRIDWIDTH>
        <
CALIBRATIONGRIDHEIGHT>3</CALIBRATIONGRIDHEIGHT>
        <
GPUMODE>0</GPUMODE>
        <
FRAMERATE>30</FRAMERATE>
        <
CAMERAGRIDWIDTH>2</CAMERAGRIDWIDTH>
        <
CAMERAGRIDHEIGHT>1</CAMERAGRIDHEIGHT>
        <
CAMERATYPE>0</CAMERATYPE>
    </
GENERALSETTINGS>
    <
CAMERA>
        <
SETTINGS>
            <
GUID>{A01DAE1C-709E-AE66-72C3-7FB7E3E196EA}</GUID>
            <
WIDTH>320</WIDTH>
            <
HEIGHT>240</HEIGHT>
            <
LEFT>0</LEFT>
            <
TOP>0</TOP>
            <
DEPTH>1</DEPTH>
            <
EXPOSURE>200</EXPOSURE>
            <
GAIN>90</GAIN>
        </
SETTINGS>
        <
POINTARRAY></POINTARRAY>
    </
CAMERA>

     <
CAMERA>
        <
SETTINGS>
            <
GUID>{E2524558-4AA6-3A54-4EA3-C787FD8EC377}</GUID>
            <
WIDTH>320</WIDTH>
            <
HEIGHT>240</HEIGHT>
            <
LEFT>0</LEFT>
            <
TOP>0</TOP>
            <
DEPTH>1</DEPTH>
            <
EXPOSURE>200</EXPOSURE>
            <
GAIN>90</GAIN>
        </
SETTINGS>
        <
POINTARRAY></POINTARRAY>
    </
CAMERA>
</
CAMERASETTINGS>

thank u rogiermars!

 Signature 

http://www.mt2a.com

Multi-touch Solution and Equipment Supplier!

Profile
 
 
   
4 of 24
4