5 of 24
5
CCV 1.4.1a Multicamera Preview - Call for Participation
Posted: 30 April 2011 07:49 AM   [ Ignore ]   [ # 61 ]
RankRank
Joined  2010-02-06
Total Posts:  173
Member

Set it to 1280 x 480 and set your fps to 120

<CAMERASETTINGS>
    <
GENERALSETTINGS>
        <
INTERLEAVE>1</INTERLEAVE>
        <
STITCHEDFRAMEWIDTH>1280</STITCHEDFRAMEWIDTH>
        <
STITCHEDFRAMEHEIGHT>480</STITCHEDFRAMEHEIGHT>
        <
CALIBRATIONGRIDWIDTH>4</CALIBRATIONGRIDWIDTH>
        <
CALIBRATIONGRIDHEIGHT>3</CALIBRATIONGRIDHEIGHT>
        <
GPUMODE>0</GPUMODE>
        <
FRAMERATE>120</FRAMERATE>
        <
CAMERAGRIDWIDTH>2</CAMERAGRIDWIDTH>
        <
CAMERAGRIDHEIGHT>1</CAMERAGRIDHEIGHT>
        <
CAMERATYPE>0</CAMERATYPE>
    </
GENERALSETTINGS>

That will give you two cams in a row running at about 60 frames each. DO you mind telling me what cams you are running.  Dont forget you must double your width if you are running your cams side by side but you keep your height the same. In you are running cameras in rows , one over the other you must leave the width the same and double your height. Also if each cam supports 6o frames you must double your framerate. \

For us we are running 4 cams in a row side by side. they run at 640x 480, so we need to do Width x Number of cameras and keep the height the same. 2560 x 480 and our frame rate is set the same way , FPS x Number of cams. 240 FPS

Hope that helps.

BTW All our camers stitched WONDERFULL… Very very elegant solution.. AMAZING work ANAT!!!!

Screwfunk

Screwfunk TouchMi

 Signature 

Screwfunk
TouchMi inc. - 2 meter Prototype RearDI Bar

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 08:37 AM   [ Ignore ]   [ # 62 ]
RankRank
Joined  2008-09-25
Total Posts:  162
Member

thank you Screwfunk.

my camera is PS3 Eye.

 Signature 

http://www.mt2a.com

Multi-touch Solution and Equipment Supplier!

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 08:38 AM   [ Ignore ]   [ # 63 ]
RankRankRank
Joined  2010-01-28
Total Posts:  332
Sr. Member

Also framerate ok? Guid? in both XML files ?

 Signature 

MARS New Creations
My twitter account
47 inch pure design multitouch
Info & Zo - YouTube

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 08:40 AM   [ Ignore ]   [ # 64 ]
RankRank
Joined  2010-02-06
Total Posts:  173
Member

Please let me know if this works for you. Also if you are running only 2 cams then 120 FPS is probably ok. We have 4 cams running so we actually had to settle for 30 FPS but still the tracking is quite good. We are using ps3 cams as well but may end up going with firewirecams to get the better resolution and FPS. We were not able to get 60 FPS with the 4 cams.

 Signature 

Screwfunk
TouchMi inc. - 2 meter Prototype RearDI Bar

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 08:42 AM   [ Ignore ]   [ # 65 ]
RankRank
Joined  2008-09-25
Total Posts:  162
Member

would you please post your xml files? both config.xml and camerasetting.xml. Screwfunk and rogiermars. thank you so much!

I checked GUID again, they are right.

now my camsetting is:

<CAMERASETTINGS>
    <
GENERALSETTINGS>
        <
INTERLEAVE>1</INTERLEAVE>
        <
STITCHEDFRAMEWIDTH>1280</STITCHEDFRAMEWIDTH>
        <
STITCHEDFRAMEHEIGHT>480</STITCHEDFRAMEHEIGHT>
        <
CALIBRATIONGRIDWIDTH>4</CALIBRATIONGRIDWIDTH>
        <
CALIBRATIONGRIDHEIGHT>3</CALIBRATIONGRIDHEIGHT>
        <
GPUMODE>0</GPUMODE>
        <
FRAMERATE>120</FRAMERATE>
        <
CAMERAGRIDWIDTH>2</CAMERAGRIDWIDTH>
        <
CAMERAGRIDHEIGHT>1</CAMERAGRIDHEIGHT>
        <
CAMERATYPE>0</CAMERATYPE>
    </
GENERALSETTINGS>
    <
CAMERA>
        <
SETTINGS>
            <
GUID>{A01DAE1C-709E-AE66-72C3-7FB7E3E196EA}</GUID>
            <
WIDTH>640</WIDTH>
            <
HEIGHT>480</HEIGHT>
            <
LEFT>0</LEFT>
            <
TOP>0</TOP>
            <
DEPTH>1</DEPTH>
            <
EXPOSURE>200</EXPOSURE>
            <
GAIN>90</GAIN>
        </
SETTINGS>
        <
POINTARRAY></POINTARRAY>
    </
CAMERA>
<
CAMERA>
        <
SETTINGS>
            <
GUID>{E2524558-4AA6-3A54-4EA3-C787FD8EC377}</GUID>
            <
WIDTH>640</WIDTH>
            <
HEIGHT>480</HEIGHT>
            <
LEFT>0</LEFT>
            <
TOP>0</TOP>
            <
DEPTH>1</DEPTH>
            <
EXPOSURE>200</EXPOSURE>
            <
GAIN>90</GAIN>
        </
SETTINGS>
        <
POINTARRAY></POINTARRAY>
    </
CAMERA>
     
</
CAMERASETTINGS>

my config.xml is:

<?xml version="1.0" ?>
<CONFIG>
    <!--
/////////////////////////////////////////

        
YOU CAN MANUALLY EDIT THE FEATURES BELOW
 
    
///////////////////////////////////////////// -->
    
<!--// CAMERA SETTINGS // -->
    
<CAMERA_0>
        <
USECAMERA>1</USECAMERA>
        <
DEVICE>0</DEVICE>
        <
WIDTH>1280</WIDTH>
        <
HEIGHT>480</HEIGHT>
        <
FRAMERATE>120</FRAMERATE>
    </
CAMERA_0>
    <!--
// NETWORK COMMUNICATION SETTINGS //-->
    
<NETWORK>
        <
LOCALHOST>127.0.0.1</LOCALHOST>
        <
TUIO>0</TUIO>
        <
TUIOPORT_OUT>3333</TUIOPORT_OUT>
        <
TUIOFLASHPORT_OUT>3000</TUIOFLASHPORT_OUT>
    </
NETWORK>
    <!--
// VIDEO SETTINGS // -->
    
<VIDEO>
        <
FILENAME>test_videos/RearDI.m4v</FILENAME>
    </
VIDEO>
    <!--
// BLOB SETTINGS // -->
    
<BLOBS>
        <
MAXNUMBER>100</MAXNUMBER>
    </
BLOBS>
    <!--
/////////////////////////////////////////

        
DO NOT EDIT THE VALUES BELOW
 
    
///////////////////////////////////////////// -->
    
<APPLICATION>
        <
TITLE>Community Core Visision</TITLE>
        <
VERSION>1.3.1</VERSION>
    </
APPLICATION>
    <
WINDOW>
        <
WIDTH>950</WIDTH>
        <
HEIGHT>600</HEIGHT>
    </
WINDOW>
    <
BOOLEAN>
        <
PRESSURE>0</PRESSURE>
        <
LABELS>1</LABELS>
        <
OUTLINES>0</OUTLINES>
        <
LEARNBG>0</LEARNBG>
        <
TUIO>0</TUIO>
        <
VMIRROR>0</VMIRROR>
        <
HMIRROR>1</HMIRROR>
        <
HIGHPASS>1</HIGHPASS>
        <
AMPLIFY>0</AMPLIFY>
        <
SMOOTH>1</SMOOTH>
        <
GPU>0</GPU>
        <
DYNAMICBG>0</DYNAMICBG>
        <
SNAPSHOT>0</SNAPSHOT>
        <
MINIMODE>0</MINIMODE>
        <
HEIGHTWIDTH>0</HEIGHTWIDTH>
        <
OSCMODE>0</OSCMODE>
        <
TCPMODE>0</TCPMODE>
        <
BINMODE>0</BINMODE>
        <
TRACKDARK>0</TRACKDARK>
        <
TRACKFINGERS>1</TRACKFINGERS>
        <
TRACKOBJECTS>0</TRACKOBJECTS>
        <
TRACKFIDUCIALS>0</TRACKFIDUCIALS>
        <
UNDISTORT>0</UNDISTORT>
        <
HORIZONTALINVERSE>1</HORIZONTALINVERSE>
        <
VERTICALINVERSE>1</VERTICALINVERSE>
    </
BOOLEAN>
    <
INT>
        <
MINMOVEMENT>0</MINMOVEMENT>
        <
MINBLOBSIZE>150</MINBLOBSIZE>
        <
MAXBLOBSIZE>100</MAXBLOBSIZE>
        <
BGLEARNRATE>19.145454</BGLEARNRATE>
        <
THRESHOLD>36</THRESHOLD>
        <
HIGHPASSBLUR>65</HIGHPASSBLUR>
        <
HIGHPASSNOISE>0</HIGHPASSNOISE>
        <
HIGHPASSAMP>76</HIGHPASSAMP>
        <
SMOOTH>2</SMOOTH>
        <
MINTEMPAREA>0</MINTEMPAREA>
        <
MAXTEMPAREA>0</MAXTEMPAREA>
    </
INT>
    <
FIDUCIAL>
        <
HIGHPASS>1</HIGHPASS>
        <
AMPLIFY>0</AMPLIFY>
        <
SMOOTH>0</SMOOTH>
        <
THRESHOLD>20</THRESHOLD>
        <
HIGHPASSBLUR>20</HIGHPASSBLUR>
        <
HIGHPASSNOISE>1</HIGHPASSNOISE>
        <
HIGHPASSAMP>0</HIGHPASSAMP>
        <
SMOOTHVALUE>0</SMOOTHVALUE>
    </
FIDUCIAL>
</
CONFIG>

 Signature 

http://www.mt2a.com

Multi-touch Solution and Equipment Supplier!

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 08:44 AM   [ Ignore ]   [ # 66 ]
RankRank
Joined  2010-02-06
Total Posts:  173
Member

I wish i could right now. Im actually back at home away from our bar right now… We will get back to them in a few days actually. Ill be happy to post then......

 Signature 

Screwfunk
TouchMi inc. - 2 meter Prototype RearDI Bar

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 08:47 AM   [ Ignore ]   [ # 67 ]
RankRank
Joined  2008-09-25
Total Posts:  162
Member

I posted my xml files, please have a look, and help me to find out are there any error? thank you so much!

 Signature 

http://www.mt2a.com

Multi-touch Solution and Equipment Supplier!

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 08:54 AM   [ Ignore ]   [ # 68 ]
RankRank
Joined  2010-02-06
Total Posts:  173
Member

Does your CCV ope or does it just crash? with these settings?

 Signature 

Screwfunk
TouchMi inc. - 2 meter Prototype RearDI Bar

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 08:55 AM   [ Ignore ]   [ # 69 ]
RankRank
Joined  2008-09-25
Total Posts:  162
Member

just crash!

 Signature 

http://www.mt2a.com

Multi-touch Solution and Equipment Supplier!

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 08:59 AM   [ Ignore ]   [ # 70 ]
RankRank
Joined  2010-02-06
Total Posts:  173
Member

Did you double check to make sure your GUID is correct?

 Signature 

Screwfunk
TouchMi inc. - 2 meter Prototype RearDI Bar

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 09:02 AM   [ Ignore ]   [ # 71 ]
RankRank
Joined  2010-02-06
Total Posts:  173
Member

try this. I cut your resolution in half.

<CAMERASETTINGS>
    <
GENERALSETTINGS>
        <
INTERLEAVE>1</INTERLEAVE>
        <
STITCHEDFRAMEWIDTH>640</STITCHEDFRAMEWIDTH>
        <
STITCHEDFRAMEHEIGHT>240</STITCHEDFRAMEHEIGHT>
        <
CALIBRATIONGRIDWIDTH>4</CALIBRATIONGRIDWIDTH>
        <
CALIBRATIONGRIDHEIGHT>3</CALIBRATIONGRIDHEIGHT>
        <
GPUMODE>0</GPUMODE>
        <
FRAMERATE>120</FRAMERATE>
        <
CAMERAGRIDWIDTH>2</CAMERAGRIDWIDTH>
        <
CAMERAGRIDHEIGHT>1</CAMERAGRIDHEIGHT>
        <
CAMERATYPE>0</CAMERATYPE>
    </
GENERALSETTINGS>
    <
CAMERA>
        <
SETTINGS>
            <
GUID>{A01DAE1C-709E-AE66-72C3-7FB7E3E196EA}</GUID>
            <
WIDTH>320</WIDTH>
            <
HEIGHT>240</HEIGHT>
            <
LEFT>0</LEFT>
            <
TOP>0</TOP>
            <
DEPTH>1</DEPTH>
            <
EXPOSURE>10</EXPOSURE>
            <
GAIN>90</GAIN>
        </
SETTINGS>
        <
POINTARRAY></POINTARRAY>
    </
CAMERA>
<
CAMERA>
        <
SETTINGS>
            <
GUID>{E2524558-4AA6-3A54-4EA3-C787FD8EC377}</GUID>
            <
WIDTH>320</WIDTH>
            <
HEIGHT>240</HEIGHT>
            <
LEFT>0</LEFT>
            <
TOP>0</TOP>
            <
DEPTH>1</DEPTH>
            <
EXPOSURE>10</EXPOSURE>
            <
GAIN>90</GAIN>
        </
SETTINGS>
        <
POINTARRAY></POINTARRAY>
    </
CAMERA>
     
</
CAMERASETTINGS>

 Signature 

Screwfunk
TouchMi inc. - 2 meter Prototype RearDI Bar

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 09:04 AM   [ Ignore ]   [ # 72 ]
RankRank
Joined  2008-09-25
Total Posts:  162
Member

I checked the GUID again, they are right!

so strange.

 Signature 

http://www.mt2a.com

Multi-touch Solution and Equipment Supplier!

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 09:09 AM   [ Ignore ]   [ # 73 ]
RankRank
Joined  2008-09-25
Total Posts:  162
Member

I tried the xml with half size. same problem, crash.

Thank you Screwfunk. you are so kind!

 Signature 

http://www.mt2a.com

Multi-touch Solution and Equipment Supplier!

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 09:17 AM   [ Ignore ]   [ # 74 ]
RankRank
Joined  2010-02-06
Total Posts:  173
Member

Ok then try and bump it down to 60 FPS See if that helps. Also try and move one of your cams to a different USP port....

 Signature 

Screwfunk
TouchMi inc. - 2 meter Prototype RearDI Bar

Profile
 
 
Posted: 30 April 2011 09:25 AM   [ Ignore ]   [ # 75 ]
RankRank
Joined  2008-09-25
Total Posts:  162
Member

60FPS doesn’t work, crash again and my laptop have only 2 USB port, and I think I should try at another PC. thanks!

 Signature 

http://www.mt2a.com

Multi-touch Solution and Equipment Supplier!

Profile
 
 
   
5 of 24
5