Help??? DSI Sensitivity Low on CCV
Posted: 24 February 2013 02:42 PM   [ Ignore ]
Rank
Joined  2013-02-20
Total Posts:  17
New Member

Hi. My table is finished now… Only blob tracking left… It picks up blobs easy when i turn the lights off… But when i turn them on again.. The blobs Dont show up untill i press a bit hard… But since the table is going to be used in a light room with windows Around.. I could need some serious Help right now with This…

Profile
 
 
Posted: 24 February 2013 03:52 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
RankRank
Joined  2011-06-10
Total Posts:  157
Member
MultiTakkt12 - 24 February 2013 02:42 PM

Hi. My table is finished now… Only blob tracking left… It picks up blobs easy when i turn the lights off… But when i turn them on again.. The blobs Dont show up untill i press a bit hard… But since the table is going to be used in a light room with windows Around.. I could need some serious Help right now with This…

When you turned the lights on did you removed the background again? (pressed b)

If you did so, you need to know that when you have lights up they interfer a little bit because they send IR too. So you’ll need to adjust again the settings in CCV.

Profile
 
 
Posted: 24 February 2013 04:24 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Rank
Joined  2013-02-20
Total Posts:  17
New Member
axer - 24 February 2013 03:52 PM

MultiTakkt12 - 24 February 2013 02:42 PM
Hi. My table is finished now… Only blob tracking left… It picks up blobs easy when i turn the lights off… But when i turn them on again.. The blobs Dont show up untill i press a bit hard… But since the table is going to be used in a light room with windows Around.. I could need some serious Help right now with This…

When you turned the lights on did you removed the background again? (pressed b)

If you did so, you need to know that when you have lights up they interfer a little bit because they send IR too. So you’ll need to adjust again the settings in CCV.

i always press b after doing something that causes false blobs… it´s just that i even have shadows when i hover my hand over the screen… so close to a finished project now… i did adjust the settings too… but my fingers doesn´t become white when i press the screen either when i have lights on.. what to do? my projector isnt a short throw either so… i just need to make it sensitive so that it recognizes my finger when i press the screen...? smile)

Profile
 
 
Posted: 24 February 2013 04:36 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
RankRank
Joined  2011-06-10
Total Posts:  157
Member

At some point in my DSI project I got the same issue that you, but the problem was in the CCV settings. Play with them.

Profile
 
 
Posted: 24 February 2013 05:02 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Rank
Joined  2013-02-20
Total Posts:  17
New Member
axer - 24 February 2013 04:36 PM

At some point in my DSI project I got the same issue that you, but the problem was in the CCV settings. Play with them.

What version of CCV did you use?

Profile
 
 
Posted: 24 February 2013 05:04 PM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
RankRank
Joined  2011-06-10
Total Posts:  157
Member

CCV 1.4 and 1.5

Profile
 
 
Posted: 24 February 2013 05:07 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Rank
Joined  2013-02-20
Total Posts:  17
New Member
axer - 24 February 2013 05:04 PM

CCV 1.4 and 1.5

How can you use both? which one do you use the most? the most stable for DSI?

Profile
 
 
Posted: 24 February 2013 05:26 PM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
RankRank
Joined  2011-06-10
Total Posts:  157
Member

You can’t use both, I just tested the two. But the CCV 1.4 gave me better results (don’t know why) for one camera setup. So try 1.4 and see what you get.

Profile