PS3Eye Issues on Mac
Posted: 22 January 2009 11:50 PM   [ Ignore ]
Rank
Joined  2007-06-14
Total Posts:  5
New Member

Hi everyone,

Been lurking for a while, decided to start trying to make my own setup.

I have multiple machines but would like to do my setup from my Macbook (2.16GHz C2D, 2.5GB or ram, OSX 10.5.5)

So I bought a Sony PS3Eye and got Macam, when I connect it the blue light comes on and in macam I can change settings. Everything is black on the screen but I can start a capture (and the bottom even shows a framerate) but still just black where the video should be.

I thought it may be the camera so i attached it to my Windows box and loaded the drivers and it works. I get picture fine.

I have tried a release older then the newest (plus just to see if maybe i got a bad package) but still the same thing

Any ideas?

-Davy

Profile
 
 
Posted: 23 January 2009 03:54 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Rank
Joined  2009-01-14
Total Posts:  20
New Member

Works perfect for me. Do you copied the “lib thing” so that you can use your ps3 webcam on other apps? (the “lib thing” is in the third line of the MacAm DMG file)

Profile
 
 
Posted: 23 January 2009 10:01 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Rank
Joined  2007-06-14
Total Posts:  5
New Member

Yeah the component, I made sure (even manually added)

I tried other things as well:
-I had dual-monitor going, so I disabled that and still no go
-Took everything off the usb bus I could (read some where the camera needs quite a bit of bandwidth)

I was down to just the PS3Eye and nothing else attached

Still nothing.

Profile
 
 
Posted: 23 January 2009 02:07 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Avatar
Rank
Joined  2008-10-23
Total Posts:  60
New Member

Test this macam hacks from OpenFrameworks

http://www.openframeworks.cc/forum/viewtopic.php?p=6515

There are several versions along the post.

Hope it helps.

 Signature 

Carlos Allevato, Flickr, Blog

Profile
 
 
Posted: 24 January 2009 01:06 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Rank
Joined  2007-06-14
Total Posts:  5
New Member

So did some normal app not working stuff
-re-download
-clear preferences
-different account

I did download a Macam from the link ktt that was made for VGA 640x480
Which didn’t work at first, but I changed it to SIF 320x240 and am getting ~45 fps in Macam

Two question though, what is the difference between VGA and SIF? Also does the fact that it will only be running at 320x240 mode pose and problems?

Thanks
-Davy

Profile