4 of 4
4
Community Core Vision - Multi-Camera Updates
Posted: 03 December 2009 08:55 AM   [ Ignore ]   [ # 46 ]
Rank
Joined  2009-12-02
Total Posts:  19
New Member

Just a quick update.  I used an on the fly video editing program to attach the inputs from the two cameras and place the streams side by side.  It worked but it wasn’t perfect.  Due to the curve of the edges of the cameras’ fields of view it wasn’t possible to set them up without any gaps or overlaps.

 Signature 

My Multi-touch work and its videos.

Profile
 
 
Posted: 05 December 2009 01:11 PM   [ Ignore ]   [ # 47 ]
Rank
Joined  2008-10-27
Total Posts:  21
New Member

PLEASE NOTE, THAT THERE IS NO SUPPORT FOR THE PS3 CAM ON WINDOWS 7 x64!!!!!!!

Profile
 
 
Posted: 08 December 2009 05:04 PM   [ Ignore ]   [ # 48 ]
Rank
Joined  2008-06-29
Total Posts:  76
New Member
IchEben - 05 December 2009 01:11 PM

PLEASE NOTE, THAT THERE IS NO SUPPORT FOR THE PS3 CAM ON WINDOWS 7 x64!!!!!!!

That’s not true! On my 64Bit Computer CCV 1.3 works with the PS3 Eye as on many other Computers too.

My Problem is, that my Blobs are bouncing like hell, I can’t get them still. There is a big noise in the picture and the blobs don’t have a real boundary!
The Apps are shaking very badly. I allready tried several Options, also for the Camera. How to solve this Problem?

Profile
 
 
Posted: 16 December 2009 12:31 PM   [ Ignore ]   [ # 49 ]
Rank
Joined  2008-10-27
Total Posts:  21
New Member

Hey guys,

I have changed my mind about that the ps3 cam do not work under win7 x64!  smile
Look here:
http://nuigroup.com/forums/viewthread/4118/

Profile
 
 
Posted: 08 January 2010 03:47 AM   [ Ignore ]   [ # 50 ]
Avatar
RankRankRankRankRankRank
Joined  2009-04-14
Total Posts:  1897
Dedicated

PS3 Eye works perfectly under win7, even x64 !!!!!!!!!!!!!!

 Signature 

One more but very useful blog : http://blog.cktouch.com/
Rear DI + Windows Seven = So Nice…
_________________________________________________

Profile
 
 
Posted: 09 January 2010 07:48 AM   [ Ignore ]   [ # 51 ]
Rank
Joined  2008-05-12
Total Posts:  34
New Member

When will Community camera kit be available ?

Profile
 
 
Posted: 19 January 2010 08:49 AM   [ Ignore ]   [ # 52 ]
Avatar
Rank
Joined  2008-05-13
Total Posts:  45
New Member

Hi guys,

Check CCV multicam in action here:

http://vimeo.com/8660060

cheers,

 Signature 

HCI videos
and photos

Profile
 
 
Posted: 21 January 2010 12:49 AM   [ Ignore ]   [ # 53 ]
Rank
Joined  2010-01-15
Total Posts:  2
New Member
JanGermany - 05 November 2009 09:28 AM

It’s me again, I (still) have the Problem that only the first touch point is sent by CCV, no movements! The same problem as in the modified Version 1.2 with sending to TUIO and Flash twice.!

Have you tried adjusting your “Movement Threshold”. I had the same problem as you described, but changing the threshold fixed it.

Profile
 
 
Posted: 21 January 2010 11:58 AM   [ Ignore ]   [ # 54 ]
Rank
Joined  2008-06-29
Total Posts:  76
New Member

Now it is working, I only had to set the movement threshold to zero. But I still hope a stable 1.3 b will be released soon! The Speed and Support of the PS3 Eye is amazing!!!

Profile
 
 
Posted: 22 January 2010 04:27 PM   [ Ignore ]   [ # 55 ]
Rank
Joined  2009-09-21
Total Posts:  3
New Member

Is there an ETA for releasing another build of 1.3? Does anyone know where I can download or obtain a more recent one? I believe the latest one on the download page is still Oct 4th, right?

I am running into problems with dragging objects while using the export “Flash XML” option and TUIO (TouchLib) Flash libraries. The “TUIO for Flash” option, which I think was available for CCV 1.2 is still not available for the current build of 1.3.

Am I correct in assuming that I would need a copy of Visual Studio 2008 in order to compile the most recent source code on my own?

Thank you for any assistance…

Profile
 
 
Posted: 03 March 2010 08:30 PM   [ Ignore ]   [ # 56 ]
Rank
Joined  2008-08-26
Total Posts:  59
New Member

Win7+ccv1.3 ,I Had the same problem, when i set “movement threshold “ to “>=1”, the touchpoint didn’t move after my finger moved. I had to set “movement threshold = 0” , but the touchpoints aren’t stable.

Profile
 
 
Posted: 04 March 2010 01:38 PM   [ Ignore ]   [ # 57 ]
Avatar
RankRankRankRankRankRank
Joined  2009-04-14
Total Posts:  1897
Dedicated

please upadte to the latest version of ccv 1.3, this bug is fixed.

latest build is 204, you can always check my blog if you want to know if there are non official but newer release of ccv available…

 Signature 

One more but very useful blog : http://blog.cktouch.com/
Rear DI + Windows Seven = So Nice…
_________________________________________________

Profile
 
 
Posted: 05 March 2010 09:20 PM   [ Ignore ]   [ # 58 ]
Rank
Joined  2008-08-26
Total Posts:  59
New Member

Thanks MashineGun, I’ll update the 204 version ,and try again.

Profile
 
 
Posted: 06 March 2010 02:43 AM   [ Ignore ]   [ # 59 ]
Rank
Joined  2008-08-26
Total Posts:  59
New Member

MashineGun, is the latest version svn checkout “ http://nuicode.svnrepository.com/svn/tbeta ccv-read-only” ? I cannot login ,it’s need username and password

Profile
 
 
Posted: 06 March 2010 07:22 AM   [ Ignore ]   [ # 60 ]
Avatar
RankRankRankRankRankRank
Joined  2009-04-14
Total Posts:  1897
Dedicated

I don’t use a proper svn client to get my sources but i don’t see any username or password required…

 Signature 

One more but very useful blog : http://blog.cktouch.com/
Rear DI + Windows Seven = So Nice…
_________________________________________________

Profile
 
 
   
4 of 4
4